מתי צריך שמאי מקרקעין?
מתי צריך שמאי מקרקעין?
02/15/23

מתי צריך שמאי מקרקעין?

בעבר המודעות לשמאי מקרקעין הייתה נמוכה  בקרב הציבור הרחב ובשנים האחרונות גדלה המודעות וזאת בעיקר בשל התפתחות שוק הנדל”ן והבניה בארץ בשנים האחרונות.

עם התפתחות שוק הנדל”ן  ראינו מגמת עליית מחירים בכל חלקי הארץ במדדים שונים אשר הביאה בין היתר משקיעים לשוק ממגזרים שונים.

מצב זה נוצר בין היתר בשל חוסר היצע של קרקעות והתחלות בניה לעומת הביקוש שנוצרו בשוק.

תרומתו של שמאי מקרקעין נחוצה בכל עסקת מקרקעין, שכן שמאי מקרקעין הוא היחיד המוגדר בחוק שיכול להעריך את שווי הנכס ויש ברשותו את הידע והכלים לעשות זאת.

כאשר אנו רוכשים או מוכרים נכס או משכירים נכס מתבקשת מהשמאי להעריך את שווי זכויות המקרקעין ו / או את דמי השכירות הראויים בנכס.

מקרים אלו נפוצים בדרך כלל לפני רכישה או מכירה, ירושות ועיזבונות.

ישנם מקרים בהם נדרש שמאי מקרקעין להעריך ירידת ערך של דירה בגין נזקים שיש בנכס אשר גורמים בין היתר להפסדים נוספים של הפסד שכר דירה ושימוש בנכס.

טיפ לעניין מכירה ולמה צריך שמאי מקרקעין:

בעת מכירה ישנם מיסים שיש לשלם לרשויות כגון; מס’ שבח מקרקעין, היטל השבחה, תשלומים לרשות מקרקעי ישראל וסוגיות נוספות במיסוי.

אתן דוגמא; נכס נמכר בסכום של 1,500,000 ₪ ללא בדיקה מוקדמת.

לאחר המכי

רה קיבלו המוכרים שובר לתשלום על מיסים קרוב לסכום של 1,000,000 ₪ וזאת בגין תוכנית משביחה שהמוכרים לא ידעו על קיומה.

לאחר התייעצות עם משרדנו בדקנו את הסוגיה וראינו שמגיע למוכרים פטור מהיטל השבחה ולאחר הכנת שומה נגדית נגד העירייה הצלחנו להפחית את התשלום לכ 300,000 ₪.

(חסכון ללקוח של כ 700,000 ₪).

אז נכון הנזק צומצם אבל כדאי לבצע בדיקה אצל שמאי מקרקעין בטרם ביצוע המכירה וזאת על מנת למנוע מצב של חוסר וודאות ולהתכונן מראש.

טיפ לעניין רכישה של דירה ולמה צריך שמאי מקרקעין</strong>

כאשר אדם רוכש נכס ולוקח משכנתא מדובר כבר בשלב בו נחתם הסכם הרכישה עם המוכר.

הקונה רכש דירה עפ”י החוזה במחיר של 1,000,000 ₪ וביקש מהבנק מימון של 70% מערך הדירה שרכש (יש לקונה הון עצמי של כ 300,000 ₪).

אספר על מקרה בו משרדנו “יניב רפאל שמאות מקרקעין” התבקש ע”י הבנק לתת שמאות על הנכס הנ”ל שנרכש ובעת ההערכה ולאחר בדיקה מקיפה עולה שחדר אחד בבית נבנה ללא היתר (רישיון).

משמעות השמאית שחדר זה לא מקבל שווי עבור שווי לבטוחה לבנק.

הערכתנו לדירה לצורך בטוחה לבנק הייתה בסך של 750,000 ₪, נוצר מצב בו הלקוח חתם על הסכם לדירה שאינה שווה את המחיר אותה רכש והבנק לא ייתן לרוכש מימון של 70% לרכוש את הדירה לפי ההסכם שרכש.

במידה והרוכש היה מזמין שמאי מקרקעין בטרם הרכישה נושא זה היה נמנע והרוכש לא היה נכנס לסרבול מיותר ומשפטים עם הרוכש.

מסקנה: יש לבדוק בטרם רכישה ע”י שמאי מקרקעין מוסמך ורצוי שהיה מקובל ברשימות הבנקים.

&lt;strong&gt;המלצתנו בבחירת שמאי מקרקעין מקצועי: לבדוק שהשמאי רשום בלשכת השמאים, לקחת שמאי עם וותק ואמינות, לבדוק שהשמאי עובד עם גופים גדולים אשר סומכים עליו כמו בנקים, ועדות מקומיות , שהיה למשרד המלצות על עבודות שביצע במהלך השנים, שהיה משרד עם עובדים לקבלת שירות טוב ומקצועי.

שתף:
וואטסאפ חייג אלינו צור קשר
Icon for fixed button גם בווצאפ